0850 252 04 04 TEKLİF AL EN

Otizm’li Bireyler için Özel Sağlık Sigortası

Otizm spektrum bozukluğu, bireyin erken yaş dönemlerinde, genellikle de 0-3 yaş arasında belirtilerini göstermeye başlayan, hayatı boyunca sözel ve sözel olmayan yöntemlerle ilişki kurmakta ve sosyalleşmede güçlük çeken, çoğunlukla her şeye karşı sınırlı bir ilgiye sebebiyet veren, nörolojik bir sorundan ortaya çıkan gelişimsel bozukluk olarak tanımlanabilir.

SAĞLIK

06.07.2021

Otizm Nedir? Spektrum Bozukluğu Nasıl Tespit Edilir?

Otizm spektrum bozukluğu, bireyin erken yaş dönemlerinde, genellikle de 0-3 yaş arasında belirtilerini göstermeye başlayan, hayatı boyunca sözel ve sözel olmayan yöntemlerle ilişki kurmakta ve sosyalleşmede güçlük çeken, çoğunlukla her şeye karşı sınırlı bir ilgiye sebebiyet veren, nörolojik bir sorundan ortaya çıkan gelişimsel bozukluk olarak tanımlanabilir.

Çocuğunuzda veya herhangi bir bireyde aşağıda ki durumları gözlemliyorsanız:

  • Göz teması kurmaktan kaçınıyor ve/veya zorlanıyorsa
  • İsmiyle seslendiğinizde tepki vermiyorsa
  • Parmak yöntemi ile istediği bir şeyi işaret edemiyorsa
  • Yaşıtlarının ilgi duyduğu oyunlara karşı ilgi göstermiyorsa
  • Kendi kendine sallanıp, parmak uçlarında yürümek gibi eğilimleri varsa
  • Dönen herhangi bir şeye karşı aşırı ilgiliyse (Örneğin: çalışan bir çamaşır makinasını odaklanarak seyretmesi)
  • Bir şeylere ya da durumlara karşı takıntılı ise
  • Konuşmasında gerilik seziyorsanız

Derhal ilgili bireyi bir psikiyatriste götürerek, tanı konması için uzman yardımı almalısınız. Zira otizm spektrum bozukluğunda erken tanı ve tedavi çok önemlidir.

Otizmin Tedavisi var mı? Tedavisi Nedir?

Yukarıda değindiğimiz gibi Otizm teşhisi ne kadar erken konur ve tedavisine ne kadar erken başlanırsa nörolojik bozukluğun sebebiyet verdiği davranışsal ve sosyal gelişimi o ölçüde geliştirilebilir. Tamamen tedavi edilemese de gelişiminin ilerletilebilmesi bu tedaviler mümkündür. Bireyin gelişiminde en büyük rol ebeveynlerinde olsa da, belirtilerin sayısı ve şiddeti her OSB’li de farklılık gösterebileceği için sağlık hizmetlerinden yararlanarak, uzman eşliğinde tedavileri aksatılmamalıdır.

OSB’li Bireylerin Sağlık Hakları

Muayene ve tanı sonrasında otizm şüphesi bulunan kişinin durumu sağlık raporu ile teyit edilmelidir. Otizmli olduğu kurul raporu ile kesinleşmiş olan kişiler 18 yaşına gelene kadar GSS (Genel Sağlık Sigortası) kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilirken, 18 yaşını aşan bireyler varsa ailelerinin sigortalarından yoksa da yeşil kart vasıtası ile ücretsiz bir şekilde bu haklardan faydalanabilirler.

Otizm Tedavisi Pahalı mı? TSS Neleri İçeriyor?

Otizmli bireylerin sağlık hakları Devlet desteği altındaysa, tamamlayıcı sağlık sigortasının burada ne gibi ek faydalar sağlayacak diye merak ediyor olabilirsiniz.

Ülkemiz de sağlık hizmeti alınırken yaşanan bir takım güçlükler ve ortaya çıkan ücret farkları maddi anlamda ailelerin belini bükebiliyor. İşte tam bu noktada, bu tür sorunlarla karşılaşılmaması ve otizmli bireylerin de özel bir sağlık sigortası olabilmesi amacı ile geliştirilen tamamlayıcı sağlık hizmetleri çok düşük miktarda bir katkı payı ödeyerek bunu mümkün kılıyor. Online doktor, ambulans gibi hizmetlerden de ücretsiz olarak yararlanması da bu sigorta kapsamında sunuluyor.

Genel sağlık sigortası kapsamında katkı payı alınarak sunulan hizmetler arasında yer alan diş tedavisi, check-up ve daha pek çok hizmet, bu otizm özel sağlık sigortası ile ücretsiz olarak yararlanalabilmek çok daha düşük bir bütçe ile sağlanabiliyor.

Demir Sağlık’tan Otizmde Farkındalık Yaratan Sağlık Hizmeti

Herkesin sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanması ile ilgili atılımlarını sürdüren, 27 yıldır bu alanda faaliyet gösteren Demir Sigorta, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve Otizm ile ilgili devamlı tekrar edilen “farkındalık yaratmak” noktasında önemli bir adım atarak, OSB’li bireylerin de özel sağlık sigortası ile ayrıcalıklı hizmet alabilmesini sağlamış oldu.

Bu tarihi adım ile ilgili konuşan Genel Müdür Viktor Hodara, “Otizmli bireylerin sağlık sigortaları konusunda karşılaştıkları güçlükleri çözme noktasında üzerimize düşeni yapmak amacıyla yola çıkarak, otizmli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya hazırız. ‘Farkı bizden, farkınız yok kimseden’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz proje kapsamında Demir Özel Sağlık ve Tamamlayıcı Sağlık Sigorta ürünlerinden her sigortalı gibi otizmli bireyler de yararlanabilecek. Bu düzenlemeyle önemli bir sorunu çözdüğümüzü düşüyoruz. Bir ilki gerçekleştirerek dünyada benzerleri olan bir projeyi ülkemizde de hayata geçiriyoruz. Hem otizmli bireylerin yaşam kalitesini artıracak olmaktan hem de sigorta sektöründe bir ilki daha gerçekleştirmekten dolayı son derece mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.

Otizm’li bireylerin yararlanabileceği, Türkiye’de benzeri olmayan özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri ile ilgili bilgi almak için hemen aşağıdaki linkte tıklayabilir, dilerseniz online olarak satın alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası