0850 252 04 04 TEKLİF AL EN

Kahvaltıyı atlamayın: Pratik ve sağlıklı kahvaltı tarifleri

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak bilinir. Bilim dünyasında her geçen bir yenisi yapılan araştırmaların pek çoğu da kahvaltının en önemli öğün olduğu konusunda hemfikir. Sabahları yapacağınız sağlıklı bir kahvaltı gün boyu kan şekerinizi dengede tutar, konsantre olmanızı kolaylaştırır, zihninizi açar ve zinde kalmanıza yardımcı olur.

 

Ancak tüm faydalarına rağmen kahvaltı aynı zamanda en çok atlanan öğündür. Eğer siz de kahvaltının faydalarını biliyor, fakat vaktinizin olmadığını düşünüyor ve her seferinde kahvaltıyı atlıyorsanız, günün startını en iyi şekilde vermek için aşağıdaki pratik ve sağlıklı kahvaltı tariflerine mutlaka bakmanızı öneririz. Sağlık Sigortası Tekliflerini Karşılaştır!

BESLENME

19.10.2020

Kinoalı meyve salatası

·   Yarım bardak kinoa

·       1 bardak elma suyu

·       Badem ya da ceviz

·       Limon suyu

·       1 tatlı kaşığı bal

·       Kuru dut

·       Çilek

·       Böğürtlen

·       Yaban mersini (kuru ya da taze)

·       Tarçın

Hazırlanışı

Kinoayı yumuşayana kadar suda beklettikten sonra elma suyunda kısık ateşte pişirin. Bu sırada elma suyunun az geldiğini düşünüyorsanız göz kararı biraz daha ilave edebilirsiniz. Pişen kinoayı soğumaya bıraktıktan sonra ayrı bir kapta çilek ve kiviyi doğrayarak böğürtlen, yaban mersini ve dövülmüş badem ya da cevizle birlikte karıştırın. Salatanın sosu içinse yine ayrı bir kapta limon suyu, bal ve tarçını karıştırın. Daha sonra kinoa, meyveler ve hazırladığınız sosu büyük bir kapta birleştirin. Karıştırdığınız salatayı tarçın ve dövülmüş badem ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Yeşil omlet

·       2 çorba kaşığı zeytinyağı

·       1 tutam maydanoz

·       1 tutam fesleğen

·       2 dal yeşil soğan

·       1 tutam dereotu

·       1 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir (isteğe bağlı)

·       2 yumurta

·       Tuz

·       Karabiber

Hazırlanışı

Yeşilliklerin hepsini ince ince doğradıktan sonra bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Tuzu ilave ettikten sonra yeşillikleri ekleyip karıştırın ve tavanın ağzını kapatıp 2-3 dakika kadar bekleyin. Ardından bir kasede çırptığınız yumurta, karabiber ve beyaz peyniri tavaya dökün. Tavanın ağzını tekrar kapatıp 5 dakika kadar omletinizin pişmesini bekleyin. Omletiniz hazır.

Avokadolu tost

·       1 dilim tam buğday ekmeği

·       1 yumurta

·       Çeyrek avokado

·       1 cherry domates

·       Tuz

·       Karabiber

Hazırlanışı

Küçük bir tencerede su kaynatın ve yumurtayı düz bir tabağa kırıp kaynayan tuzlu suyun içine sarısının dağılmamasına dikkat ederek aktarın. Bu sırada tam buğday ekmeğini tost makinesinde kızartıp avokadoyu biraz tuz ekleyerek ezin. Ekmeğinizin üzerine sırasıyla ezdiğiniz avokadoyu, hazırladığınız poşe yumurtayı ve ince doğranmış cherry domatesi koyun. Üzerine biraz karabiber ekip afiyetle tüketebilirsiniz.

Fincanda meyveli muffin

·       Çeyrek su bardağı yulaf

·       Yarım muz

·       Biraz böğürtlen

·       1 yumurta

·       Çeyrek su bardağı süt veya süt alternatifi

·       1 tatlı kaşığı bal

·       İnce kıyılmış badem

Hazırlanışı

Muzu ezip tüm malzemelerle birlikte karıştırın. Ardından kupayı mikrodalga fırına koyup 2 dakika kadar pişmesini bekleyin. Muffin’iniz pişerken kontrol etmeyi unutmayın.

Chia pudingFormun Altı

·       2 çorba kaşığı chia tohumu

·       Yarım su bardağı süt veya süt alternatifi

·       İnce kıyılmış badem

·       Yarım muz

·       Tarçın

·       Kuru dut

·       Kuru ya da taze yaban mersini

Hazırlanışı

Chia tohumu ile sütü iyice karıştırıp geceden buzdolabına koyun. Sabah uyandığınızda hazır bir kahvaltı sizi bekliyor. Sadece üzerine doğradığınız muz, badem, kuru meyveler ve tarçını eklemeniz yeterli.

Kırmızı meyveli smoothie

·       Böğürtlen

·       5-6 adet çilek

·       Taze yaban mersini

·       1 dilim karpuz

·       1 bardak süt

·       Nar taneleri

Hazırlanışı

Nar hariç tüm malzemeleri blender’dan geçirin. İçmeden önce smoothine’nize nar taneleri ekleyip karıştırın.

Meyveli yoğurtlu yulaf ezmesi

·       3 çorba kaşığı yulaf ezmesi

·       Yarım su bardağı yoğurt

·       Yarım muz

·       4 adet çilek

·       1 dilim ananas

·       1 çay kaşığı zerdeçal

Hazırlanışı

Yoğurt, yulaf ezmesi ve zerdeçalı karıştırıp geceden buzdolabından bekletin. Sabah uyandığınızda üzerine doğradığınız meyveleri ekleyerek tüketebilir ve dilerseniz meyvelerde kendi damak tadınıza uygun şekilde değişikliklere gidebilirsiniz.

Günlük yaşamın yoğun temposu bize kahvaltı etmek için bile vakit bırakmıyor olabilir. Ancak bu son derece pratik ve yapımı kolay tariflerle, siz de kahvaltının olumlu etkilerinden yararlanabilirsiniz. Yukarıda yer verdiğimiz tariflerden damak tadınıza uygun olanı seçin ve sabahları güne başlamadan önce kendinize küçük bir mola verin. Güne daha mutlu bir şekilde devam ettiğinizi siz de göreceksiniz.

Afiyet olsun.