0850 252 04 04 TEKLİF AL EN

Yazın dışarıda egzersiz yaparken nelere dikkat etmelisin?

Açık havada egzersiz yapmak, egzersizin belki de en güzel şekli. Bunun için yılın en uygun zamanlarından biri ise yaz ayları. Ancak yazın yükselen dereceler bu açıdan büyük bir sorun olabiliyor ve dikkatli olunmadığında sıcaklığa bağlı problemlere yol açabiliyor.

Bu nedenle yazın açık havada egzersiz yaparken özellikle dikkat etmen gereken bazı şeylerin olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıda bunlarla ilgili bilgileri bulabilirsin:

SAĞLIK

22.05.2021

Yazın dışarıda egzersiz yaparken nelere dikkat etmelisin?


Günün hangi saati olduğu önemli

Yazın dışarıda egzersiz yapma konusunda en çok dikkat edilmesi gereken şey, hangi saatlerde dışarı çıktığındır. Sabah 10:00’dan öğleden sonra 15:00’e kadar dışarıda egzersiz yapmaktan mümkün olduğunca kaçın. Çünkü bu saatler günün en sıcak zamanlarıdır. Egzersiz için en uygun vakitse sabahın erken saatleridir.

Dar ve koyu renk giyinmekten kaçının

Sıcak havalarda açık renk giyinmek, güneş ışığını yansıtması açısından önemlidir. Aynı şekilde seni fazla terletmeyecek bol kıyafetler tercih etmeyi ve her zaman pamuktan yapılmış giysiler giymeyi unutma. Dilersen sıcak havalarda seni serin tutmak için özel üretilen spor kıyafetlerini de deneyebilirsin.

Güneş kremi kullanın

Cildini güneşten koruman çok önemli. Bu nedenle yaz aylarında dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanmaya özen göstermelisin. Egzersiz yaparken yanmamak ve sonrasında buna bağlı sorunlarla uğraşmamak adına en az 50 faktörlü bir güneş kremi edinmeli ve bulutlu yaz günlerinde dahi kullanmayı ihmal etmemelisin.

Su için

Yazın egzersiz yapmanın olmazsa olmazı su içmeyi atlamamaktır. Dışarı çıkmadan önce 1-2 bardak su iç ve yanında da her zaman bir su şişesi taşı. O sırada susadığını hissetmesen bile her 15 dakikada bir su için ve egzersiz bittiğinde buna birkaç bardak daha ekle.

Elektrolitler ve tuz kaybı

TTerlediğimizde kaybettiğimiz tek şey su olmaz. Bunun yanı sıra tuz ve elektrolit kaybı da yaşarız. Bu nedenle vücudun için gerekli olan bu mineralleri aldığından emin olmalısın. Maden suyu tüketmenin yanı sıra, eğer yoğun egzersiz yapan biriysen bir uzmana danışarak gıda takviyesine de başvurabilirsin.

Açık havada egzersiz yapmak özellikle güneşli yaz günlerinde büyük bir keyfe dönüşebiliyor. Ne var ki, sıcak havanın yaptığınız egzersizleri olumsuz etkilemesini istemiyorsan yukarıda yer verdiğimiz maddelere özellikle dikkat etmeni öneririz. Bunların yanı sıra egzersiz yapmak için ağaçlık bir bölgeyi ve mümkünse gölgelik yerleri tercih edersen, sıcak havadan daha az etkileneceğini unutma.