0850 252 04 04 TEKLİF AL EN

Neden Estetik Yaptırılır?

SAĞLIK

31.05.2022

Gün geçtikçe daha da popüler hale gelen estetik uygulamaları hem kadınlar hem de erkekler tarafından ilgi görür. Aslında bu uygulamalar kişilerin vücudunda ya da yüzlerinde beğenmedikleri bölgeleri tıbbi ve profesyonel müdahale ile değiştirmesidir. Yapılacak olan işlemin detayları kişiden kişiye farklılık gösterir.

Neden estetik yaptırılır diye araştırıldığında ise birçok kişiden gelen yanıta göre bu isteğin asıl nedeni kişilerin kendilerini mutsuz ve psikolojik olarak kötü hissetmeleridir. Doğru şekilde yapılan estetik operasyonlar sağlık amaçlı da yapılabilir. Örneğin; kaza sonucunda bazı organların kaybı ya da sağlığı tehdit eden durumlar neticesinde estetiğe başvurulabilir. Var olan sebepler hekim tarafından araştırıldıktan sonra kişiye en uygun operasyon yapılmalıdır. Hastanın sağlığı ve konforu daima her şeyden önemli olacaktır.

Estetik Operasyona Yönelme Nedenleri

Yapılan araştırmalara göre estetik operasyon talep eden kişilerin %90’ı kadınlardır. Geçmiş yıllarda yalnızca göz önünde olan politikacıların ve sanatçıların nasıl göründükleri önemli iken günümüzde ev hanımlarının, esnafın ya da herhangi bir meslek sahibi kişilerin dahi nasıl göründüğüne önem verilmeye başlandı. Bu durum estetiğe olan talebi artırdı.

Bununla birlikte hemcinsler ve karşı cins tarafından beğenilme arzusu ya da kendini güzel görme kadınlarda daha baskın olduğundan, kadınların daha sık estetik uygulamalara yöneldiği görülür. Genellikle genç yaştaki kişiler burnundan şikayetçi iken ileri yaşta olan kadınların doğum sonrası kaynaklı değişimlerden dolayı estetiğe başvurduğu belirtilir.

Estetik Nasıl Yapılır?

Estetikle nasıl görünürüm ya da bu tür operasyonlar nasıl yapılır sorularının yanıtı birçok kişi tarafından merak edilir. Bu operasyonların işlem süresi yapılan işlemin türüne göre değişir. Yaklaşık 15 dakikada lokal anestezi ile tamamlanan işlemler de vardır. Aynı işlem farklı iki bireyde değişik uzunluklarda olabilir. Tüm uygulamalar kişiye özgü şekilde gerçekleşir, burada önemli olan nokta bireyin anatomik yapısıdır.

Tedavi uygulama biçimlerinde her geçen gün yeniliklerin olması ve tıp alanında önemli teknolojik gelişmelerin yaşanması nedeniyle işlem süresi kısalmakta, yapılan estetiğin başarı oranı artmaktadır. Eskiye nazaran daha başarılı olan operasyonlar türe göre lokal ya da genel anestezi ile gerçekleşir. Alanında uzman plastik cerrahlar, aldıkları tıp eğitimi sayesinde estetik bir görünüm ve beden onarımı konularında en iyi sonuçları sunabilirler.

Estetik Kaç Yaşında Yapılır?




Genellikle ileri yaştaki kişilerin bu tür operasyonları tercih ettiği düşünülse de estetik yaptırma yaşı giderek düşmektedir. Estetik kaç yaşında yapılır diye araştırıldığında ortalama 18 yaş sınırının olduğu belirtilir. Bu yaşın belirlenmesinin nedeni ise vücut gelişiminin tamamlanmasıdır.

Hastanın yaşından ziyade fiziksel durumuna önem verildiğinden estetik için alt sınır ya da üst sınır hastanın durumuna göre belirlenir. Erişkin öncesi yaşlarda eğer bu tür operasyonlar yapılıyorsa genelde altında yatan ciddi bir durum söz konusudur.

Estetik Dikiş Ne Kadar Sürede İyileşir?

Hastalara uygulanan estetik dikişin iyileşme süresi farklılık gösterir. Yaraların iyileşme süresi her insanda aynı zamanda tamamlanmaz. Uygulama sırasında kullanılan estetik iplerin dikiş sonrasında alınmasına ihtiyaç yoktur. İpler bir süre sonra kendiliğinden eriyebilme özelliğine sahiptir.

Genellikle hafif dereceli estetik operasyonlarda dikişlerin iyileşmesi 1 haftalık süreye tabîdir. Bacaklardaki ve kollardaki dikişler için ortalama 20 gün, gövdedeki dikişler için yaklaşık 15 gün, boyun dikişleri için ise 1 haftalık süreye ihtiyaç duyulur. Estetik dikiş iplerinin erime süresi ise dikişte kullanılan malzemenin türüne göre değişir. Bazı iplerin erimesi için ortalama 6, 7 aya gerek duyulabilir. Bu gibi durumların hepsinde hastaya bilgilendirme yapılır.

En Çok İlgili Gören Estetikler Nelerdir?

Estetik ne demek diye araştırıldığında günümüzde uygulanan çok sayıda operasyon türünün olduğunu görebilirsiniz. Bunlar içerisinde ilk sırada burun estetiği yer alır. Uzmanlar burun estetiğinin 20 yaşından sonra yapılmasını tavsiye ederler. Doğal bir görünüm elde etmek hedefiyle yapılan bu estetiklerde hastanın ortalama 8 hafta boyunca gözlük takmaması gerekir. Hasta ortalama 10 gün içinde normal yaşantısına dönebilir. 8 haftalık sürede hastanın burnuna darbe almaması son derece önemlidir. Bu sayede burun kemiği sorunsuz şekilde kaynar ve burun asıl şeklini alır. Yaz sezonunda güneş gözlüğü takamamak sıkıntı olacağından genellikle pek çok kişi burun estetiği için diğer sezonları tercih eder.

Burun estetiği haricinde meme estetiği, karın germe, liposuction yani yağ aldırma operasyonu, kepçe kulak sorunlarının giderilmesi, yara izlerinin silinmesi, yüz germe, kaş kaldırma, bacak kontur düzeltme en çok başvurulan işlemler arasındadır.

Estetik Operasyon Fiyatları Nasıl Belirlenir?




Estetik operasyonların fiyatlandırılmasında birçok unsur dikkate alınır. Hastaların beklenti ve talepleri, kişinin gereksinimleri ve anatomik yapısı, yapılacak operasyonun haricinde başka uygulamaların da olması fiyatlar üzerinde belirleyici rol oynar. Örneğin; bazı kişilerde bir burun ameliyatı sırasında buruna iki farklı işlem uygulanabilir. Bu durumda fiyatlar değişecektir. Yapılacak olan operasyonla ilgili net bir bilgiye ulaşmak için hastanın uzman hekim muayenesinden geçmesi ve beklentilerini doktor ile paylaşması gerekir. Böylece hastaya uygun planlama yapılır.

İlginizi Çekebilecek Yazılar