0850 252 04 04 TEKLİF AL EN

Kış mevsiminde masalsı bir havaya bürünen Avrupa şehirleri

Kışın gezilecek yerlerin başında Avrupa geliyor. Çünkü yağmurun ve karın süslediği Avrupa şehirleri adeta masalsı bir havaya bürünüyor. Eğer kış aylarında da seyahat etmenin mutluluğunu yaşamak ve bu mevsimin güzelliğini keşfe çıkacağın muhteşem bir tatil yapmak istiyorsan, aşağıda senin için derlediğimiz şehirleri mutlaka değerlendirmelisin. İşte kış mevsiminde seni masalsı bir dünyaya davet eden Avrupa şehirleri!

SEYAHAT

10.01.2021

Kış mevsimi gelince genellikle kabuğumuza çekilmeyi tercih ediyor ve seyahat etme fikrini rafa kaldırıyoruz. Ancak tatiller sadece sıcak havalarda yapılır diye bir kural yok tabi ki. Üstelik kışın yapılabilecek tek tatilin kayak tatili olduğunu da düşünme. Çünkü dünya üzerinde öyle yerler var ki, kış mevsimi sanki bu şehirler için ortaya çıkmış.

Kışın gezilecek yerlerin başında Avrupa geliyor. Çünkü yağmurun ve karın süslediği Avrupa şehirleri adeta masalsı bir havaya bürünüyor. Eğer kış aylarında da seyahat etmenin mutluluğunu yaşamak ve bu mevsimin güzelliğini keşfe çıkacağın muhteşem bir tatil yapmak istiyorsan, aşağıda senin için derlediğimiz şehirleri mutlaka değerlendirmelisin. İşte kış mevsiminde seni masalsı bir dünyaya davet eden Avrupa şehirleri:

Abisko, İsveç

Kış ve Avrupa denince tabi ki aklımıza ilk gelen şeylerden biri Kuzey Işıkları. Kuzey Işıklarını izleyebileceğin birkaç yerden biri olan Abisko, İsveç’in en kuzeyinde yer alan küçük ve şirin bir kasaba. Eğer kamp yapmayı ve gece yıldızlara bakarak uyumayı seven biriysen, bunun için Abisko’dan daha iyi bir yer bulmanız imkansız. Kışın bulutsuz gökyüzünde uzun süre güneş doğmayan bu şehirde, gözlerin karanlığa alıştıkça Kuzey Işıklarını daha net görebilecek ve kendini bir masalın içinde bulacaksın.

Kuzey Işıklarının yanı sıra doğasıyla da muhteşem bir tatil imkanı sunan bu şirin şehirde aynı zamanda kayabilir, buz pateni yapabilir, köpek kızaklarına binebilir ve şehrin ulusal parklarını ziyaret edebilirsin.

Transilvanya, Romanya

Kont Dracula bir masal kahramanı olmayabilir. Hatta pek iyi bir karakter de olmayabilir. Ancak şatosunun ziyaretçilerine büyüleyici bir deneyim yaşattığı kesin. Romanya’nın bir bölgesi olan Transilvanya ya da diğer ismiyle Erdel, Orta Çağ’dan kalma irili ufaklı kasabalara ve bu kasabalarda çok sayıda katedrale, kaleye ve büyük bir tarihe ev sahipliği yapıyor. Dilersen Transilvanya’nın bu büyülü havasını, kışın karlarla süslenmiş halde görebilir ve ayrıca kış aktiviteleri için bölgedeki ulusal parklara da bir ziyarette bulunabilirsin.

Venedik

Venedik, her kış 40 gün süren muhteşem bir karnavala ev sahipliği yapıyor. Şubat ve Mart aylarında Venedik Karnavalı boyunca şehir, sokaklarında kendine özgü maskelerle ve rengarenk kostümlerle gezen insanlarla dolup taşıyor. Müzikler, lezzetli yemekler ve sayısız eğlenceyle baharı karşılayan binlerce insan, 13. yüzyıldan beri bu renkli geleneği sürdürüyor. Kanalları, özgün mimarisi ve geçmişten kalma atmosferiyle bu masalsı şehri dilersen karnaval zamanı, dilersen de kışın başka bir vaktinde ziyaret edebilirsin. Ancak karnaval zamanı gittiğinde kendine daha sonra yıllarca saklamak üzere bir hatıra edinmeyi, yani Venedik’in el yapımı maskelerinden bir tane almayı sakın ihmal etme.

Prag

Çekya’nın başkenti Prag, kış mevsiminde karla kaplanan kubbeleri, eski tarz sokak lambaları ve özgün mimarisiyle tam bir masal şehri. Her ne kadar yıl boyunca burada gördüğün insanların yarısı turist olsa da, şehir kış mevsiminde bu açıdan daha sakin bir yer oluyor. Karın büyüsüyle, güzelliği daha da ortaya çıkan şehre Paskalya zamanı gidersen, her yıl meydanda kurulan büyük panayıra da denk gelebilirsin. Bu panayırda hem karnını doyurabilir hem de konserlerle eşsiz bir deneyim yaşayabilirsin. Tüm bunlara ek olarak, eğer vaktin varsa, trenle Prag’ın yakınlarındaki Cesky Krumlov kasabasına da gitmeni öneririz. ‘Bohemya’nın İncisi’ olarak adlandırılan bu şirin kasabada Prag’da karşılaştığınız masalın devamını göreceksin.

Kopenhag

Danimarka, birçok araştırmada dünyanın en mutlu ülkelerinden biri sayılıyor. Ülkenin başkentinin de bu mutluluğu son derece sıcak ve samimi bir havada yansıttığını söyleyebiliriz. Öyle ki kışın karlarla kaplanan şehrin her köşesi ayrı bir masal dünyası. Kopenhag’da birçok aktiviteyi bir arada bulabilirsin. Herkese açık buz pateni pistlerinde Danimarkalılarla birlikte eğlencenin tadını çıkarabilir, şehrin samimi kafelerinde sıcak çikolatanı yudumlayabilir veya biraz daha şehir dışında kalan kaleleri gezerek filtreli fotoğraflara özgü manzaralara tanıklık edebilirsin. Ayrıca şehirde birçok sauna seçeneği de mevcut. Çok üşüdüğünü hissettiğinde, bu saunalardan birini ısınmak ve rahatlamak için tercih edebilirsin.

Brugge, Belçika

Böyle bir liste yapıp, Brugge’e yer vermemek olmazdı. Kanalları ve kendine özgü mimarisiyle Venedik’i andıran, ancak şüphesiz ondan bambaşka bir deneyim sunan Brugge’ün, Orta Çağ’dan kalma masalsı bir atmosferi var. Ve bu atmosfer, kışın karın da güzelliğiyle ziyaretçilere eşsiz manzaralar sunuyor. Küçük bir şehir olduğu için 2 gün gibi kısa bir sürede gezebileceğin Brugge, özellikle sakin tatilleri sevenler için ideal. Şehirde yapabileceklerin arasında faytona binmek, kanallarda gezmek, karla kaplı katedralleri görmek ve mutlaka lezzetiyle ünlü Belçika çikolatasını tatmak var.

Seyahat etmek, her seferinde eşsiz deneyimler kazanabileceğin müthiş bir eylem. Yapılan araştırmalar da seyahatin bireyin mutluluğuna önemli bir ölçüde katkıda bulunduğunu gösteriyor. Eğer sen de buna katılıyor ve yeni yerler keşfetmeyi hayatının bir parçası haline getirmek istiyorsan, sadece sıcak havalarda değil kış mevsiminde de ziyaretçilerini büyüleyen bu şehirleri seyahat planlarına eklemeni öneririz. Ayrıca Seyahat Sağlık Sigortamızdan faydalanarak, gideceğin yerlerde karşılaşabileceğin olası sağlık sorunlarına karşı da önlemini alabilirsin. 😊