0850 252 04 04 TEKLİF AL EN

Hem sıcak hem de soğuk tüketebileceğin bitki çaylarıyla bedenini içten dışa yenile

Sayısız faydası olduğu bilim tarafından kanıtlanmış bitki çayları, genellikle kış aylarında sıcak tüketilen içecekler olarak bilinmektedir. Ancak bunun yanlış bir algı olduğunu söylemek doğru olacaktır. Çünkü çoğumuzun aklında bu şekilde yer etse de bazı bitki çayları sıcak ve soğuk tüketilerek vücutta sağlıklı etkiler bırakıyor. Kışın soğuk algınlığına iyi gelen ve sıcak içilen bitki çaylarını, yaz mevsiminde soğuk tüketerek serinlemek ve sağlıklı kalmak mümkün.

SAĞLIK

25.01.2021

Hem sıcak hem de soğuk tüketebileceğin bitki çaylarıyla bedenini içten dışa yenile 


Hibiskus çayı

Eğer ekşi sevenlerdensen, hibiskus çayı tam sana göre! C vitamini bakımından zengin olan hibiskus çayı, ekşi tadıyla ve zayıflamaya yardımcı olmasıyla bilinir. Hormonları ve kan basıncını dengede tutar. İçeriğinde bulunan flavonoidler sayesinde yatıştırıcı bir etki yaparken seni stresten arındırır. Regl dönemini fazla ağrılı geçiren kadınlar için de tavsiye edilir. Sağlıklı uzayan saçlar ve cilt güzelliğiniz için de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Soğuk içmek istersen, demlediğiniz hibiskus çayını buzdolabında muhafaza ederek tüketebilirsin; fakat iki günden fazla bekletilmemesi önerilir.

Isırgan otu çayı

C vitamini yönünden zengin olan bir diğer bitki ısırgan otudur. Isırgan otu çayı tüketimi; soğuk algınlığına iyi gelir, yüksek oranda demir içerir ve kansızlığa faydalıdır. Karaciğer ve böbreklerin temizlenmesini sağlar. Egzamanın iyileşmesine ve cilde yararlıdır. Bazı cilt bakım kremleri ve saç bakım ürünlerinin içeriğinde ısırgan otu kullanıldığını da görmek mümkündür. Soğutularak da tüketilen ısırgan otu çayıyla, ağız ve diş sağlığına destek sağlaması için soğuk gargara yapabilirsin.

Yeşil çay

Sağlığımıza birçok yönden faydalı olan yeşil çay, metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olur; ancak tek başına yeterli değildir. Egzersizden önce bir fincan yeşil çay içmek vücuduna enerji verir. Düzenli olarak günde 2 kez yeşil çay içmek, ileride oluşabilecek felç ve Alzheimer riskini de azaltabilmektedir. Vücudunu ve zihnini rahatlatan yeşil çay, ağız sağlığını da olumlu etkiler; diş eti kanamaları ve ağız kokusunu giderir. Soğuk yeşil çay ise daha çok zencefille beraber önerilir. Sıcak suda 10 dakika kadar demlenmiş yeşil çayını, oda ısısına gelmesi için beklettikten sonra 3 saat kadar buzdolabında soğutarak, yeşilin esintisini soğuk yeşil çayınla hissedebilirsin. Dilersen servis yaparken; buz, limon veya bal da ilave edebilirsin.

Kuşburnu

Kuşburnu, kış aylarında oldukça fazla tükettiğimiz bir çay. C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp-damar hastalıklarına karşı vücudunu korur. Safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir, kanser hücrelerinin yayılmasını engeller. Cildini temizler, tazeleyici bir etki sağlar. 10 dakika demlenmesi önerilen kuşburnu çayını soğuk tüketmek istediğinde, çubuk tarçın ekleyebilirsin.

Papatya çayı

Baharı müjdeleyen papatyalar, vücuduna da adeta bahar tazeliği verir. Papatya çayı; uykuyu düzenler, stresi yatıştırır, mide bulantılarına iyi gelir, kan şekerini dengeler. Regl dönemindeki ağrılar için de oldukça faydalıdır. Gastrit ve ülser hastalıklarında tavsiye edilir. Aynı zamanda; hazımsızlık, şişkinlik ve mide spazmı gibi rahatsızlıklarda olumlu etki yapar. Yemeklerden sonra, sıcak veya soğuk olarak içebilirsin. Birçok bitki çayı gibi papatya çayı da cilde yarar sağlar. Demlediğiniz çaydan, pamuğun üzerine bir miktar dökerek yara ve aknelerine sür. Tonik etkisi sağladığını göreceksin.


Soğuk algınlığı için sıklıkla tükettiğimiz bitki çayları, aynı zamanda birçok hastalığa karşı savaşır. Eğer bitki çaylarını çok seviyor, ancak yazın sıcak tüketemiyorsan, her zamanki gibi demlediğin çayları 5-7 saat buzdolabında bekleterek içebilir ve ferahlatıcı etkisinden faydalanabilirsin. Ayrıca yaz mevsiminin beraberinde getirdiği serinleme ihtiyacını da asitli içecekler yerine bitki çaylarıyla karşılayabilirsin. Sıcak veya soğuk tüketebileceğin bitki çaylarıyla kış mevsiminde içini ısıtırken, yaz aylarında da doğal serinliği yaşamak elinde. Sigorta Ürünlerini Keşfet

İlginizi Çekebilecek Yazılar