0850 252 04 04 TEKLİF AL EN

Bayram Tatili Kaç Gün? Kurban Bayramı için 7 Tatil Yeri Önerisi

SEYAHAT

22.06.2022

Resmi tatiller tatil yapmak için cazip bir fırsattır. Özellikle Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı gibi dönemlerde izinler genellikle daha uzun süreli olduğundan tatil için farklı rotalar tercih edilebilir. 2022 yılı için bakıldığında Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmiştir. Kurban Bayramı 1. Günü 9 Temmuz Cumartesi günüdür. 13 ve 14 Temmuz tarihleri de izinli kabul edilen çalışanlar bayram dahil olacak şekilde 9 gün boyunca tatil yapabilecektir. Bayram haftasında 15 Temmuz gününün de resmi tatil olması tatil planı yapanlar açısından avantaj sağlamıştır. Yorucu ve yoğun geçen bir yılın ardından Kurban Bayramı arefe günü ve sonrasında tatil yapmak isteyenlerin gidebileceği rotalar şu şekildedir:

1. Bodrum/ Muğla

Tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Bodrum Kurban Bayramı başlangıcı ile birlikte tatilcilerin ilgi odağı olacaktır. Özellikle Mazı bölgesi sakin bir tatil yeri arayanların öncelikli tercihleri arasında yer alır. Bodrum merkezde olan kalabalığa kıyasla sakinliği ile bilinen bu bölge henüz tam bozulmamışken gidelim görelim denilen yerleşkelerdendir.

2. Alanya/ Antalya

Doğal güzellikleri, hareketli gece hayatı, uzun kumsalları ve daha pek çok özelliği ile ön plana çıkan Alanya ideal tatil rotalarından biridir. Her bütçeye uyum sağlayan konaklama seçeneklerinin olması bölgede tatil yapmayı daha avantajlı hale getirir. Havalimanına yakınlık ve ulaşım kolaylığı da tercih nedenlerinden birkaçıdır.

Alanya ve çevresinde bulunan gezilip görülecek yerler bölgeyi daha cazip hale getirir. Damlataş Mağarası, Alanya Arkeoloji Müzesi, Kızılkule, Dim Mağarası, Alanya Kalesi gezilecek yerler listesindedir. Denize girmek isteyenler için ise Damlataş Plajı, Kleopatra Plajı, Keykubat Plajı ve İncekum Plajı tavsiye edilir.


3. Çeşme

En çok tercih edilen tatil rotalarından biri olan Çeşme balık restoranları, mavi bayraklı plajları, şifalı suları, renkli ve canlı sokakları ile tatilcilerin ilgi odağıdır. Alaçatı ve ilçe merkezinde bulunan geniş konaklama seçenekleri her bütçeye hitap eder. Bölgedeki oteller sezon boyunca ilgi görür.

Tatil için tercih edilen plajlar arasında Ilıca Halk Plajı, Tekke Plajı, Altınkum Plajı, Ayayorgi Koyu Çeşme gibi yerler bulunur. Alaçatı Pazarı, Alaçatı Yel Değirmenleri, Çeşme Kalesi, Çeşme Marina, Çiftlik Koyu da bölgeyi ziyarette gidilmesi tavsiye edilen yerlerden bazılarıdır.

4. Kalkan

Antalya’nın Kaş’a bağlı beldesi olan Kalkan doğal güzellikleri ve deniz manzaralı butik otelleri ile tatilcilere eşsiz bir deneyim sunar. Kaş ile arasında 20 km mesafe bulunan Kalkan daha sakin bir yapıda olması ile tatilcilerin beğenisini kazanır. Eğlence mekanları ve balık restoranları tatile renk katan detaylardır. Beldenin üst kısmında bulunan konaklama alanları hareketli bir günün ardından konforlu bir şekilde dinleme imkanı sunacaktır. Bu tür bölgelere talep fazla olduğundan rahatça tatil planlayabilmek için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmakta fayda vardır.

5. Kemer

Kurban Bayramı turları arasında ilk sıralarda yer alan Kemer, Akdeniz’in hemen kıyısında bir konuma sahiptir. Aynı zamanda Antalya il merkezine yakın olması bölgenin daha fazla tercih edilmesine neden olur. Kiriş, Göynük, Tekirova, Çamyuva gibi sahil beldelerinin bulunması tatilcilerin dolu dolu vakit geçirmesini sağlar. Bölgede bungalov, beş yıldızlı otel, butik otel, apart gibi farklı konaklama seçenekleri mevcuttur. Bu sayede herkes kendi bütçesine uygun seçenekleri kolayca bulabilir.

Beydağları Milli Parkı, Göynük Kanyonu, Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti Kemer’e gidenlerin görmesi gereken yerler arasındadır. Seçeneklerin fazla olması sayesinde herkes kendine hitap edecek tatil planını rahat bir şekilde yapabilir.


6. Datça

Muğla iline 2 saat mesafede bulunan Datça el değmemiş doğası, güzel koyları, her zevke hitap eden konaklama seçenekleri ve sakin kıyıları ile tatilcilerin ilgisini çeker. Yaz aylarında en çok tercih edilen tatil rotalarından biri olan Datça uzun süreli tatillerde kafa dinlemek isteyenler için ideal bir yerdir. Bu süre içerisinde Ovabükü, Palamutbükü, Kargı Koyu, Hayıtbükü, Knidos Antik Kenti sahili Kızılbük Datça’da denize girilebilecek yerler arasındadır. Vaktini dolu dolu geçirmek isteyenler için Knidos Antik Kenti, tekne turları, eski Datça sokakları uygun rotalar olacaktır.

7. Assos

Hem sakin hem de şehir merkezine yakın tatil isteyenler için Assos en uygun rotalardan biridir. Kurban Bayramı tatilinde tercih edilebilecek bu bölge İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çeker. Hem uzun tatiller hem de hafta sonu kaçamakları için oldukça uygundur. Ziyaretçilere sessiz ve sakin bir tatil olanağı sunan Assos temiz havası, soğuk ve serinletici denizi, zeytin ağaçları ile gelenleri kendine hayran bırakır.

Uzun süreli gelenlerin Kazdağları’nda yer alan Adatepe ve Yeşilyurt köylerini ziyaret etmeleri tavsiye edilir. Ayrıca bölgede bulunan Hasanboğuldu ve Sütüven Şelaleleri de görülmeye değerdir. Edremit Körfezi’nin manzarasını izlemek için Zeus Altarı ziyaret edilebilir. Assos Antik Kenti de bölge tarihine ışık tutmak için tatilcilere ev sahipliği yapar. Bu tür yerlere tatile gideceklerin planlarını erkenden yapmaları yoğunluktan etkilenmemelerini ve tatillerini rahat geçirmelerini sağlayacaktır.

Son olarak tatil planlarınızı yaparken sağlığınızı da düşünmeniz gerekir. Olası aksiliklere karşı önceden önlem almak adına seyahat sigortası ürünlerimizi mutlaka inceleyin!

İlginizi Çekebilecek Yazılar